Menu

Lån penge online på trods RKI

3. juni 2020 - Ikke-kategoriseret
Lån penge online på trods RKI

En af årsagerne til at man skal undgå at komme til at stå i RKI og kun låne når man er sikker på at man har pengene til at betale sit lån af, er at ens muligheder for at låne igen er markant forringet, hvis man står i RKI og det kan også være svært at få et dankort. Det er dog muligt i nogle tilfælde at tage et optag et kviklån uden kreditvurdering hos nogle online bank udbydere. 

Der vil dog være langt flere krav til din låneansøgning end normalt, hvis du står i RKI. Du vil også kunne forvente at det vil være langt dyrere at låne end hvis du ikke står i RKI. Samtidig vil din ansøgning bero på en induviduel vurdering.

Husk budgettet

Det er vigtigt at du starter med at lægge et budget, hvis du overvejer at tage et nyt lån. Da det vil være et dyrt lån for dig, er det vigtigt at du er sikker på at du har pengene til at betale det af, før du acceptere det tilbud du har fået. Alt afhængig af beløb og løbetid, bør du betale så meget så muligt af som muligt, men du skal kun have et meget stramt budget i en kort periode. Hvis du afbetaler i en længere periode, bør du sørge for at der er lidt rum til lidt sjov og til uforudsete udgifter, så du ikke skal ud og tage endnu et dyrt lån. 

Søg mere end et lån

Selvom dine muligheder er begrænset, bør du alligevel søge mere end et lån, hvis det er muligt. Derved er du med til at sikre dig, at du trods alt får så billigt et lån som muligt. Det er ÅOP, rentesatsen og lånebetingelserne du skal være opmærksomme på.

Hvad er RKI

RKI er et index over dårlige betalere og det er her banker og butikker foretager deres kreditvurdering. Jo mere gæld jo lavere kreditvurdering. Du vil stå 5 år i RKI, med mindre du får betalt gælden. Betaler du gælden vil du blive slettet fra RKI og du vil igen have muligt for at låne som alle andre. Du skal mindst skylde 200 kr. for at ende i RKI.