Menu

Det bedste råd, hvis dit trægulv er slidt og ridset

6. maj 2020 - Ikke-kategoriseret
Det bedste råd, hvis dit trægulv er slidt og ridset

Noget af det første, man bemærker, når man træder ind i et hus, er gulvene. Et velholdt og rent gulv gør himmel til forskel for, hvordan dit hjem byder sig til.

Men gulvet er også en af de dele af dit hus eller lejlighed, som bliver belastet allermest – vi træder jo på det dagligt.

Ofte skal der ikke så meget mere end en  rigtig grundig rengøring til, og så ser gulvet så godt som nyt ud igen (nå ja, sådan cirka).

Det behøver dog slet ikke være så omfattende at gøre et gulv rent. For at komme ordentlig i bund og få fjernet snavs, sæberester etc., skal du bruge en gammeldags gulvskrubbe til at rengøre med. Og så er det ellers bare med at bruge knofedt.

Har du pletter på dit gulv, så kan det være en god idé at smøre pletterne ind i linoliesæbe inden du skrubber gulvet. Så vil pletterne sandsynligvis gå væk eller blive mindre synlige efter at du har skrubbet gulvet rent.

Behov for mere end sæbe

Hvis du har et trægulv og det er virkelig slidt, kan det dog godt være, at der er behov mere krævende initiativer.

Hvis du bor i et hus eller en lejlighed med et trægulv, som er lidt halvgammelt eller ved at være godt slidt, så kunne du godt overveje, om det mon er ved at være på tide at kaste sig ud i at give gulvet en afslibning. Et nedslidt gulv eller et gulv, som har fået ridser, vil komme til at se gevaldigt pænere ud – ja faktisk som nyt – når det er blevet afslebet. 

Hvis du ønsker at gøre arbejdet selv, kræver det, at du sætter dig grundigt ind i det. Det er noget, de færreste mennesker er eksperter i, og det kan godt være en krævende sag. Men heldigvis kan du også få hjælp af professionelle.

TIl gengæld ser et nyslebet trægulv virkelig dejligt ud – det er en ren fryd for øjet, og også dejligt for fødderne at træde hen over et friskt og nyslebet trægulv.

Så selvom det kræver noget tid at sætte sig ind i – hvad enten du vælger at kaste dig ud i projektet selv, eller du vælger at lave noget reseach og finde et godt gulvfirma, så er den tid, du bruger på arbejdet, guld værd og vil betale sig ind senere.

Klik her for at se nogle af de bedste gulvfolk i København