Menu

Cykelhjelme er tilbage på mode

30. april 2020 - Ikke-kategoriseret
Cykelhjelme er tilbage på mode

Danmark er en af de lande, hvor vi cykler mest, men alligevel glemmer mange cykelhjelmen derhjemme. Der er mange grunde til, at cykelhjelme er vigtige, og flere og flere danskere begynder at forstå nødvendigheden bag dem. Undersøgelser viser nemlig, at mere end 45% af danske cykelister er begyndt at bruge cykelhjelm, hvilket er betydeligt flere end tidligere. Er du stadig ikke overbevist om, at hjelmen er det rigtige valg for dig? Så er her 5 grunde til, at du måske skal overveje det én gang til, inden du næste gang går ud af døren. 

1. Cykelhjelmen er den bedste måde at beskytte dit hovede, når du kører på cykel, da den forebygger hjerneskader. Undersøgelser viser, at 88% af alle hjerneskader kunne undgåes med en cykelhjelm, så det kan godt betale sig at tage en med næste gang du er ude at cykle. 

2. I trafikken er cyklister den mest udsatte gruppe. I forhold til andre grupper i trafikken, som eksempelvis fodgængere og bilister, ender cyklister i højere grad i ulykker og på skadestuen. Derfor er det ekstra vigtigt som cyklist at passe på sig selv. Cykelhjelmen gør også, at du er nemmere at få øje på i trafikken.

3. Har du først slået hovedet én gang kan det sjælendt gøres godt igen. Det tager kun ét fald på cykel uden hjelm på for at skabe permanente skader på dit hovede og det er ikke muligt at gøre om, så snart ulykken er sket.

4. Hjelmen beskytter ikke kun mod skader men også alt slags vind og vejr. Du undgår regn, hagl, sne og vind, der hverken er rart at få i hovedet eller gør noget godt for frisuren. 

5. Du kan sagtens være stilet med en cykelhjelm. Mange fravælger hjelmen fordi de tænker at den ikke er flot at se på eller at den går dårligt til outfittet. Men faktisk kan man sagtens finde både flotte og seje cykelhjelme der kan passe til enhver smag. Eksempelvis på Nutcase kan du finde cykelhjelme i mange forskellige stile, så du kan være sikker og moderigtig på samme tid. 

Der er mange fordele til at have en cykelhjelm på når du er ude, og med alle de nye forskellige slags hjelme der findes, er der ingen grund til at lade den blive hjemme. Gør som over 45% af danskerne og husk hjelmen næste gang dig eller en af dine venner er ude at cykle.