Menu

Landbruget har også behov for nyt

19. april 2020 - Ikke-kategoriseret
Landbruget har også behov for nyt

Hvis man ikke er landmand eller vokset op i et landbrug eller med tæt familie, der er ejer et landbrug, kan det være svært at forestille sig alt det arbejde, der ligger i at have et landbrug. Ligesom når man er professionel sportsudøver, professionel musiker eller professionel skuespiller, så er landbrug ikke bare noget man gør fra 8-16 hver dag, det er en måde at være på og en måde at leve på, som påvirker hele ens livsstil. Som landmand er man omgivet af jord, dyr, afgrøder og meget vigtigt – maskiner. Maskinerne bruges til at få landbruget til at fungere således at driften kan holdes i gang og landmanden reelt kan passe sit arbejde og klare de opgaver, der er forbundet med at være landmand https://www.maskinbladet.dk/artikel/67582-fa-rad-nye-landbrugsmaskiner.

Maskinerne er med til at gøre hverdagen lettere
Hvis en håndværker ikke har sit værktøj i orden, kan han eller hun ikke arbejde ordentligt. Det samme gælder for en landmand. Hans ’værktøj’ er hans maskiner, store som små, og de skal virke optimalt og landmanden skal kunne stole på sine maskiner. Hvis ikke, så er han eller hun i massive problemer og vil have svært ved at få landbruget til at løbe rundt og tjene penge på det. Et landbrug er en virksomhed, der skal tjene penge ligesom alle andre virksomheder.

Det arbejde, der skal løftes i et landbrug er både trættende, krævende og en tidssluger. Der skal lægges mange timer i et landbrug, oftest fra meget tidlig morgen, for eksempel fra kl. 04:00 til sen aften. Derfor har det stor vigtighed, at landmandens maskiner fungerer godt og har de kræfter, der skal til, for at varetage de opgaver, der skal klares.

Landmanden har også behov for at udskifte sine maskiner engang imellem, og maskinerne kan enten købes som nye og skinnende eller som brugte. Det er ligeså nemt at finde brugt udstyr i disse dage, som nyt udstyr, og hvis der skal spares lidt på omkostningerne, kan det være en god idé at kigge efter brugte maskiner. Der kan spare mange, mange tusinde kroner på at købe brugt udstyr, og mange landmænd vælger at købe en del af deres maskiner som brugte. Hvis man regner på hvor mange timer en maskine kører om året, kan man lave kalkuler på om det kan betale sig at købe en, der skal kunne køre over eller under 10.000 timer om året. Der er ingen grund til at købe en, der kan kører langt flere timer, end der er behov for.