Menu

3 sunde og nemme madvaner

1. april 2020 - Ikke-kategoriseret
3 sunde og nemme madvaner

At spise sundt eller sundere er noget meget mange af os ønsker, men det er ikke altid så nemt som det lyder. Gamle vaner kan være svære at ændre og ofte kniber det med tiden. Der er imidlertidig meget du kan gøre som er nemt og som ikke kræver det store og som vil hjælpe dig til at få sundere madvaner. 

Drop XXL tilbudene

Tænk i kvalitet i stedet for kvantitet, når du handler. I stedet for en kæmpe pose standard chips, som du kan få på tilbud, så køb en mindre pose og køb nogle af en god kvalitet. Du får din trang til chips dækket, men du ender ikke med at spise 300 gram. Samme princip bør du følge uanset hvad det er du køber. Gå efter kvalitet, som ja koster mere, men så køb mindre og undgå at overspise, som absolut ikke er en sund madvane. Ved at tænke i kvalitet frem for kvantitet behøver du ikke ændre på det du spiser, du skal bare spise mindre, men af bedre kvalitet.

Husk dine vitaminer og mineraler

Det kan være svært at få dækket ens behov for vitaminer og mineraler dækket via ens kost. Det kan derfor være en god ide at sikre sig, at du får dine behov dækket via et kosttilskud. Især hvis du har været syg og dit immunforsvar måske ikke er helt i top, er gravid eller træner meget. Få evt. råd og vejledning til hvilket kosttilskud du bør spise.

Brug tid på din mad

Brug tid på at lave sund mad. Kniber det så lav en ret til 2 dage eller køb din salat, der er laver og som bare skal piftes op. Men det er nemmere at spise sundt, hvis man har brugt tid på at forberede og lave maden. Gerne sammen. Start med at skære noget grønt ud og stil det så i kan gå og spise det imens i laver resten færdigt. Der er hurtigt spist et par gulerødder eller en æske cherrytomater, uden at nogen har opdaget det. Det er et godt alternativ til en usund snack, når sulten melder sig inden aftensmaden. Samme tricks kan bruges med frugt til efter middagen. Som et alternativ til slik.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk