Menu

To grunde til at bruge telefonen mindre

31. marts 2020 - Ikke-kategoriseret
To grunde til at bruge telefonen mindre

Mange af os går og føler at telefonen eller tabletten tager for meget tid ud af vores hverdag, og nogle af os mener endda selv at vi bruger den for meget – men hvorfor gør man så ikke bare noget ved det og lægger den væk? 

Fordi mennesker i høj grad kan blive afhængig af telefonbrug og sociale medier, så det er faktisk ikke så nemt som man kunne få det til at lyde. Mange mennesker lider af såkaldt FOMO der er forkortelsen for Fear of Missing Out, som egentligt bare betyder at man er bange for at gå glip af noget, og derfor holder man sig altid opdateret på sin mobiltelefon. 

Konsekvenserne af overforbrug

Når vi mennesker bruger vores telefoner og medier for meget går vi også og føler os alene. Mange undersøgelser viser at der er en direkte forbindelse imellem overbrug af sociale medier og hvor alene man går og føler sig i sit daglige liv – og det giver da næsten også sig selv.

Kommunikation over internettet kan på ingen måde erstatte fysisk tilstædeværelse og menneskelig kontakt. Vi mennesker er designet som flokdyr og ender vi med at bruge vores tid alene kommer vi også til at føle det sådan. 

Ved at tage kontrol over hvor meget du bruger dine sociale medier og devices tager du også kontrol over meget du lader det fylde i dit liv – og det er sundt at tage forbehold for at disse devices er designet til at holde os \’hooked\’. 

Gode råd til at få mobilen på afstand