Menu

Bør i overveje parterapi?

15. marts 2020 - Ikke-kategoriseret
Bør i overveje parterapi?

Selvom de færreste vil indrømme det, så har alle os der har været i et parforhold haft problemer på et eller andet tidspunkt – om en af parterne havde fået det forkerte ben ud af sengen, eller om det er noget mere substantielt der har gået og hobet sig op igennem den sidste tid er usagt – det er irriteret uanset.

Der er nemlig få ting der er værre end at ikke føle at ens partner er på samme hold som en selv, det kan både gøre ondt i maven og give os kvalme. Normaltvis løser man dog de problemer man nu engang går og har og man ender på samme hold igen – det er bare ikke altid at det ender sådan eller føles rigtigt selvom man er okay.

Her kommer en parterapeut ind i billedet. Der er utroligt mange par der næsten kun har overlevet på grund af den indsigt de har fået ved deres parterapeut. At få et par nye, friske og erfarne øjne på en gammel situation, hvor parterne måske er blevet for stædige til at give sig, kan for mange voksne være med til at løsne op i problemet og virkelig få det talt ud.

Hvis du går og leger med tanken om at besøge en parterapeut, så kan du finde et par gode overvejelser omkring det herunder. Du kan læse meget mere om parterapi på dette link – balanz.dk.

Kan du selv åbne op?

Af og til har man ikke lyst til at åbne op overfor sin partner, om det er fordi det er svært at snakke om eller fordi man er bange for at såre sin partners følelser er underordnet, en parterapeut kan være med til at holde den civile tone og få netop sådanne ting ud på bordet.

Jeg vil dog anbefale dig at hanke op i dig selv og tage en sludder med din bedre halvdel om det selv, da ærlighed er frem for alt. Hvis du selv kan komme til din partner på en god måde og åbne op med det der nu går dig på, så er chancerne også gode for at hun/han vil være forstående.

Hvis du gerne vil give den det ekstra

For at forstå hvorfor din partner er som de er eller hvad de går og drømmer om fra dig, så kan en terapeut være med til virkelig at åbne op for følelserne bag facaden, dette er sundt for par uanset om man har det godt eller skidt sammen i perioden.