Menu

Lidt om søvn – din bedste ven

6. marts 2020 - Ikke-kategoriseret
Lidt om søvn – din bedste ven

Søvn er en af de ting som forskere og andre kloge hoveder stadig har svært ved at forstå. I en hel tredjedel af vores liv, ligger vi bare og trækker torsk i land – og det er både godt for hjernen, musklerne og alt derimellem. 

Uden vores skønhedssøvn bliver vi mennesker nemlig ikke til at være omkring. Vi bliver langsomt reagerende zombielignende udgaver af noget vi engang var. Søvn er din bedste ven, både når det kommer til hjernefunktion og en sund krop, så derfor kan du læse meget mere om hvordan du får en endnu bedre søvn herunder.

Gå aldrig på kompromis med sengen

Søvn er noget vi alle sammen har brug for, det er et objektivt faktum. Det spøjse ved søvn er at vi mennesker opfatter kvaliteten af søvn og hvordan man får den bedste søvn som en subjektiv ting – nogle mennesker elsker at sove på hårde madrasser med små tæpper, mens andre skal have den blødeste seng og mindst 50 puder i sengen. 

Uanset om du er til den ene eller den anden måde at sove på, så bør du gøre dit ypperste for at lave de bedste rammer for søvn – for så bliver du nemlig mere frisk og let på tå i det lange løb.

Dårlig søvn er noget der næsten er værre end ingen søvn. Ondt i nakken, hovedet og en generel følelse af uoplagthed er aldrig noget der bør komme fra sengen. På POV kan du også læse meget mere om hvorfor sengevalg er primus motor til en sund eksistens.

Før du sover

Er der en lang række ting du kan gøre for at sikre dig den bedste søvn. Vi mennesker er nemlig ikke altid lige gode til at sætte de bedste rammer om søvn for os selv. Man bør, hvis man følger alle rådene: