Menu

Gode råd til fremvisning og forhandling når du sælger huset selv

6. marts 2020 - Ikke-kategoriseret
Gode råd til fremvisning og forhandling når du sælger huset selv

Hussalg kan være tidskrævende og er samtidig en af de handler, som er mest omkostningstunge for private. 

Derfor er flere og flere begyndt at kigge kritisk på, hvor de kan spare penge i forbindelse med hushandel.

En af mulighederne er at sælge huset uden en mægler. Du kan få assistance til at sælge dit hus på tryg og sikker vis ved en boligadvokat, f.eks. tilbyder Nemadvokat en færdig pakkeløsning til dig, der gerne vil sælge dit hus selv: salg af bolig

I det følgende kan du læse mere om hvordan du griber fremvisning og forhandling an, når du selv sælger huset:

Fremvis huset selv – og spar penge på ejendomsmægleren

Istedet for at bruge en stor pengesum på en ejendomsmægler, kan du fremvise dit hus selv.

I den forbindelse er den en række gode råd, som får dig godt fra start:

Sørg gerne for at stå til rådighed for køberne, når det passer dem bedst, og ikke når det passer dig bedst. 

Få et familiemedlem eller en god ven til at give dig konstruktiv kritik til hvad du kan gøre, så boligen fremstår så attraktiv som muligt før fremvisningen. 

Det kan f.eks. være en god ide at lufte ud, sætte blomster frem, rydde op og gøre rent inden kunderne kommer på besøg. Det handler i det hele taget om at skabe en god, hyggelig stemning til fremvisningen. 

Når kunderne kommer, er det alfa og omega at være imødekommende og klar til at svare på alle spørgsmål.

Pas meget på ikke at tage spørgsmål eller kritiske bemærkninger personligt – en ejendomsmægler har en professionel distance under en fremvisning, og det er en god ide at anvende den samme tilgang til fremvisningen. Samtidig har du en masse fordele, idet du kender kvarteret godt, og kan fortælle køberne en masse om nabolaget og lokalmiljøet, så de får et godt indtryk. 

Hvis der er spørgsmål, der mangler at blive besvaret, er det en god ide at notere dem ned under fremvisningen og derefter kontakte køberne og give svar. Her kan du også spørge ind til købernes interesse. Hvis køberne ikke udviser interesse for at gå videre med en ny fremvisning eller eventuelt huskøb, så sørg gerne for at få spurgt ind til hvad årsagen er, så du kan ændre på forhold, hvad enten det er husets udseende, prisen, vilkår ved handlen og lignende. 

Forhandlingen skal føres med koldt hoved

Hvis køberne viser sig at være interesserede, er det vigtigt at have på plads hvilken minimumspris du gerne vil sælge huset til.

Under forhandlingen skal personlige følelser gerne lægges til side, tag det f.eks. ikke som en fornærmelse, at kunden byder under udbudsprisen. Det er en almindelig handelsmetode.

En køber, som indgår i en forhandling, viser købsinteresse, og det er netop det, der skal fokuseres på. Se gerne muligheder frem for negative aspekter ved handlen. Kom f.eks. med et modbud, og nærm dig køberen, så I når frem til en pris, I begge er tilfredse med.