Menu

Din guide til at lave gelenegle

4. marts 2020 - Ikke-kategoriseret
Din guide til at lave gelenegle

Gelenegle foregår når der anvendes en gelbaseret neglelak. For at størkne den gelebaserede neglelak, kræves en UV- eller et LED-lys for at hærde polishen og låse den på dine negle. Gelenegle er typisk mere holdbare end almindelig neglelak, og i modsætning til ved almindeligt neglelak, som hurtigt krakelere efter blot nogle få dage, kan gelenegle holde i flere uger.

Sådan laver du gelenegle

Vi har samlet en guide til dig, der selv ønsker at lave gelenegle derhjemme.

1. Rens dine negle

Hvis du allerede har neglelak på skal du først fjerne denne ved at anvende vatrondeller, og blødgøre dem i med acetone. Stryg toppen af hver negl, og dæk derefter din negle med vatrondellen. Hvis det er almindelig neglelak, kan du nu gå videre til trin 3. Hvis du i forvjeen har gelenegle, kræver det dog lidt ekstra arbejde. Påfør en gelelak til at rense med, og påsæt klips på neglene til at holde den på plads. Lad den derefter sidde på i 15 minutter. Derefter fjernes klemmene, og man begynder at skrabe gellakken ud med stålkutikulafjerner og en skraber. Det bør på nuværende tidspunkt ikke være svært at fjerne lakken. Hvis det er tilfældet, skal du anvende endnu en vatrondel med acetone over lidt længere tid.

2. Forbered neglene

Påfør kutikulafjernervæske på dine neglebånd og gnid det ind i neglebåndene. Brug stålkutikelfjerneren og skraberen til at skubbe dine neglebånd ned og skrabe dem af neglen. Brug neglebåndklipperen til at afskære neglebåndene ved dine negle. Klip dine negle ned til den længde, som du vil have dem. Brug neglefilen til at forme dem, og buffe topperne på dine negle for at fjerne lidt af det øverste lag af din negle. Dette vil hjælpe gellakken med at klæbe bedre til dine negle. Skyl hænderne med vand og uden sæbe, og fjern al den døde hud og tør dine hænder godt. Sørg for, at neglene er helt rene og tørre.

3. Påfør gelelak

Påfør et lag af gelelak så tyndt som muligt. Hvis du får lakken på din hud, skal du bruge nogle acetone til at tørre den væk, før du lægger hånden under lampen. Til dette kan man desuden også bruge små tandstikker fjerne små mængder af gelelak fra neglebåndene. Lad poleringen hærde under lampen i 120 sekunder, påfør et andet lag, og hærd i yderligere 120 sekunder. Nogle lettere gelelakke har brug for et tredje lag, og hvis det er tilfældet, påfør et tredje lag gelelak, og hærd det i 120 sekunder. Påfør til sidst et topcoat af gelelak og lad det hærde i 120 sekunder.